Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Festivaalin päätöskonsertti: Marika Kivinen & Jenna Ristilä: Marianin ja Kostin jalanjäljissä

17.07.2022 klo 16:00 - 17:30

Kilpi-viikon päätöskonsertissa tutustutaan musiikillisesti kustavilaisen pianistin Kosti Vehasen elämään sekä oman aikansa edelläkävijän, afrikkalais-amerikkalaisen laulajaan Marian Andersoniin.

Afrikkalais-amerikkalainen laulaja Marian Anderson ja suomalainen pianisti Kosti Vehanen tekivät kymmenen vuoden ajan yhteistyötä vuodesta 1930 alkaen. He halusivat konserteillaan tuoda klassista musiikkia laajalle yleisölle ja koskettaa ihmisiä musiikin kauneudella. He tekivät konserttikiertueita Suomessa 1930-luvun alussa. Andersonista tuli oman aikansa supertähti, mutta kohtasi myös syrjintää. Konserteissaan Anderson esitti aina afrikkalais-amerikkalaisia spirituaaleja, ja halusi musiikin kautta tuoda yhteisymmärrystä ja haastaa ennakkoasenteita mustia kohtaan.

Mezzosopraano Marika Kivinen ja pianisti Jenna Ristilä ovat tutustuneet Andersonin ja Vehasen yhteistyöhön ja ottaneet inspiraatiota heidän konserteistaan. Illan konsertin säveltäjänimiä ovat mm. Handel, Brahms, Schubert, mutta myös Margaret Bonds, Laura Netzel, Florence Price ja Clara Schumann. Ohjelmassa on myös kansansävelmiä ja konsertti päättyy spirituaaleihin.

Tervetuloa mukaan viihtymään ja inspiroitumaan!

Varaa liput tähän tapahtumaan >>

Tiedot

Päivämäärä:
17.07.2022
Aika:
16:00 - 17:30
https://www.tiketti.fi/tapahtuma/80624

Tapahtumapaikka

Kustavin kirkko
Kivimaantie 30
Kustavi, 23360
+ Google Map