På svenska

Om evenemanget

Litteraturveckan ’Volter Kilpi i Gustavs’ är ett mångkonstnärligt litteraturevenemang som är tillägnat författaren Volter Kilpioch som har arrangerats sedan 1999. Kustavin kirjallisuusyhdistys ry ansvarar för arrangemangen kring evenemanget. Under perioden 2019-2020 fungerar manusförfattaren-regissören Anni Mikkelsson som konstärlig ledare. 
 
 Programmet under festivalen består av publika föredrag och diskussionstillfällen, olika teatergruppers föreställningar, musik, utflykter till lands och till sjöss i Volter Kilpis landskap samt andra programpunkter. Den säregnalitteraturfestivalen är känd för sitt högt kvalitativa men lättillgängliga program och hemtrevliga stämning. Den somriga skärgården erbjuder storslagna ramar för evenemanget!

Tema 2021

Temat för litteraturveckan 2021 är Helighet.

Litteraturveckan – Volter Kilpi i Gustavs är organiserad nästa sommaren 14.-18.7.2021. 

Om projektet "Tvåspråkig Gustavs" 2019-2021

Under perioden 2019-2021 är vi med i Svenska kulturfondens strategiska program Hallå! som främjar språkkunskaper i finska och svenska. Vårt projekt heter ”Kaksikielinen Kustavi/ Tvåspråkiga Gustavs”. Gustavs har en färggrann tvåspråkig historia.  

 
 Projektet lyfter fram Gustavs tvåspråkighet och gör svenska språket en del av litteraturfestivalens program för tre år 2019-2021. Projektets mål är att förstärka den lokala identiteten samt förståelsen mellan olika språkgrupper. Besökare kan lära sig känna Gustavs tvåspråkiga historia genom olika program, t.ex. föreläsningar och utflykter.

Se tvåspråkiga program för sommaren 2021 ner!

Uppfyllad med ställning från Svenska Kulturfonden

Se hel program på finska ner

Biljettpriser

  • 24 € Normalbiljett 
  • 22 € Rabattbiljett för de som har S-Förmånskort, pensionärer, arbetslösa, för de som är kunder i OP Lounaisrannikko 
  • 18 € Medlemsbiljett för medlemmar i Kustavin kirjallisuusyhdistys 
  • 12 € Rabattbiljett för studerande och under 15-år 

Biljettköp med S-Förmånskort ger inte bonus. S-Förmåns-pris gäller inte utflykter eller filmförevisningar. 

Bered dig på att du, då du köper eller avhämtar biljetten, kan bevisa din rätt till rabatten.

Niljetter från websidor

 
Överföring 2,90 €
 

Biljettförsäljningpunkten I gustavs

Biljettförsäljningspunkten i Tuulentupa (Tuulentuvantie 3, Gustavs) 13.-17.7. kl. 9–16 samt en halv timme före på föreställningsplatserna ifall det ännu finns biljetter kvar.

Föreställningsplatserna

Under litteraturfestivalen ordnas teaterföreställningar, konserter och annat program runt om i Gustavs. 
Rutterna till föreställningsplatserna är i de flesta fall skyltade.

Tuulentuvan piha:
Tuulentuvantie 3

Tuulentupa är festivalens centrum. Där hålls alla föreläsningar och de flesta av teater- och musikföreställningarna. Föreställningarna ordnas  utomhus. Det är inte alldeles hinderfritt att röra sig där och man har en flyttbar ramp till förfogande. Parkeringsplatserna finns i Tuulentupas närhet. 

Luotsiasema:
Iniöntie 684

Bakom gamla lotsstationen, som ligger nära färjstranden i Heponiemi, breder en strandklippa ut sig som utnyttjas som estrad. Föreställningsplatsen pryds på strandklippan av ett kummel och en ledfyr. Mer likt Gustavs kan landskapet inte bli! Bilarna kan parkeras på Lotsstationens gårdsplan.

Katriina Karikosken taidegalleria: Iniöntie 70

Galleriets trädgård och miljö erbjuder fina ramar för teaterföreställningar. Föreställningarna sker ute i det fria varför man bör vara utrustad för eventuellt regn. Passagen till föreställningsplatsen är inte alldeles hinderfri p.g.a. den ojämna terrängen. Parkeringsplatsen ligger på den bredvidliggande åkern.

Gustavs kyrka & Kustavin Savipaja