Järjestäjä

Kustavin kirjallisuusyhdistys ry

Yhdistys

Kirjallisuusviikolla tapahtumat sijoittuvat eri puolille Kustavia. Ainoastaan Tuulentupa sijaitsee kirkonkylässä. Kustavin monet taksiautoilijat auttavat autottomia, ja lisäksi kannustamme kimppakyyteihin esityspaikalta toiselle siirryttäessä. Myös polkupyörällä hurauttaa kätevästi esiintymispaikalta toiselle pitkistä välimatkoista huolimtta.

Visio

Kustavin kirjallisuusyhdistys ry:n vision mukaan Kustavi on valtakunnallisesti tunnettu kirjallisuuskunta. Kirjallisuus, erityisesti Volter Kilpi tuotantoineen, on osa kustavilaisuutta ja samalla kunnan taloudellinen menestystekijä, jonka kehittämiseen kustavilaiset yhteisöt ja yritykset samoin kuin monet kunnan ulkopuolella toimivat yhteistyökumppanit ovat sitoutuneet.

Tavoitteet

Yhdistys järjestää vuosittain kirjallisuustapahtuman, joka

  • kokoaa kirjallisuuden ystäviä kesäiseen Kustaviin
  • on tunnettu korkeatasoisesta ohjelmasta ja ainutlaatuisesta tunnelmasta
  • on ankkuroitunut alueelle ja vahvistaa paikallista ja alueellista kulttuuri-identiteettiä
  • toimii paikallisena ja alueellisena kehitystekijänä erityisesti matkailuelinkeinoa vahvistaen

Lisäksi yhdistys kehittää Kustavin profiilia siten, että kirjallisuusviikon ohella kirjallisuus ja kulttuuri ovat muutenkin kunnan vahvuuksia sekä sisällöllisesti, taloudellisesti, että imagollisesti.

HALLITUS 2020
Jarmo Mäntynen (pj)
Anja Laaksonen (rahast. hoit.)
Hilkka Oksama-Valtonen (vpj)
Kirsi Keravuori
Sirkka Vuorio
Heljä Kajander
Anna Leimola-Blomqvist
Kaisa Kukkola
Mervi Autio
Marja Santalahti
Hanna-Kaisa Saloranta
Vesa Haapalehto

Taiteellinen johtaja

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon taiteellinen johtaja kaudella 2021-2022 on teatteriohjaaja, näytelmäkirjailija ja kirjailija Elina Kilkku

Kilkun ohjauksia on esitetty mm. Kansallisteatterissa ja Teatteri Jurkassa. Häneltä on julkaistu useita kirjoja, uusin niistä on romaani Jumalainen jälkinäytös (Bazar 2021).

Elina Kilkku
Kuva: Jari Vepsäläinen