Vuoden 2023 Kilpi-viikko saatiin onnellisesti päätökseen – suuret kiitokset yleisölle!

VOLTER KILPI KUSTAVISSA -KIRJALLISUUSVIIKON TUNNELMA HUOKUI RAKKAUTTA – ONNISTUNUT OHJELMA KERÄSI KIITOSTA

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikkoa vietettiin Kustavissa 12.-16.7.2023. Tämän vuoden teemana oli rakkaus otsikolla “Volter, rakas! Rakkaus muuttaa kaikkea”. Teeman inspiroima ohjelmisto  oli täynnä upeita esityksiä, ajatuksia herättäviä luentoja, onnellista festivaaliväkeä sekä rakkaudellista ja lämmintä tunnelmaa.

Kirjallisuusfestivaali herätti tänäkin vuonna paljon kiinnostusta, ja yleisö- ja lipunmyyntitavoitteet saavutettiin. Tapahtumaviikon ohjelmissa vieraili viikon aikana n. 3500 kävijää. Viisipäiväinen festivaali sujui aurinkoisissa tunnelmissa ja sää suosi tänä vuonna festivaalivieraita. 

Ohjelmisto sisälsi tuttujen Kilpi-klassikoiden lisäksi myös uusia esityksiä ja ohjelmaa, joista esimerkiksi Ari Nummisen ja Tuomas Luukkosen Kohti Orlandoa –tanssiteos sekä Youssef Asad Alkhatibin monologi Hajuvesi keräsivät kiitoksia. Ensimmäistä kertaa Kilpi-viikolla toteutettu Festivaaliklubi sai paljon hyvää palautetta yleisöltä. Artistit Antti Autio ja Susanna Hast esittivät akustiset terassikeikkansa Kustavin aurinkoisessa kesäillassa. 

Saimme kokea ihanan kirjallisuusviikon lämpimissä tunnelmissa aurinkoisessa Kustavissa. Ihmiset tuntuivat olevan tyytyväisiä ja olin iloinen nähdessäni tapahtumien saavuttaneen yleisönsä”, kertoo tuottaja Anu Taivalkoski.

Tänä vuonna suurimmat yleisöt keräsivät Kustavin kirkossa järjestetty Seela Sellan tähdittämä runokonsertti Näin unta kesästä kerran sekä Juha Hurmeen ohjaama ja dramatisoima ja Tomi Alatalon esittämä Pukkila-monologi. Suuremmilta ohjelmaperuutuksilta säästyttiin ja vain sunnuntaille tarkoitettua, Kustavin talonpoikaispurjehtijoiden Kilpi Regattaa ei voitu kovan tuulen vuoksi järjestää. Lauantain ohjelmistoon kiinnitetty Pirkko Saision luento jouduttiin siirtämään sunnuntaille. 

Vuosi 2023 oli taiteellisen johtajan Anni Mikkelssonin viimeinen ja hänen jälkeensä tehtävään palaa edeltävältä vuodelta tuttu, kirjailija, teatteriohjaaja ja näytelmäkirjailija  Elina Kilkku.

“Rakkaus on teemana mitä osuvin päättää kauteni taiteellisena johtajana. Koen, että olen saanut työssäni Kilpi-viikolla toteuttaa rakkauttani taiteeseen, elonkehän varjelemiseen ja saaristoluontoon. Kilpi-viikko on tärkeä tapahtuma sivistyksen, yhdessä ajattelun ja tuntemisen asialla. Siirryn nyt ilolla tuleviksi vuosiksi katsomoon!”, toteaa Mikkelsson. 

Vuonna 2024 Kustavissa juhlitaan, sillä silloin Volter Kilven syntymästä ja Kustavin kunnan perustamisesta on kulunut 150 vuotta. Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko täyttää samaisena vuonna 25 vuotta. Juhlavuoden tapahtuman teema ja ajankohta julkaistaan Turun kirjamessuilla 29.9.2023.

Kuva: Tapani Teittinen

Muita uutisia

Tervetuloa Kustavin kirjallisuusyhdistys ry:n vuosikokoukseen

Tervetuloa Kustavin kirjallisuusyhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen tiistaina 19.3.2024 klo 18 Palvelukeskukseen (Jaala-koti, Jaalakuja 2, 23360 Kustavi). Vuosikokouksen esityslista: 1. Kokouksen avaus. 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka toimivat

Lue lisää

Kilpi-viikon 2024 ohjelmisto julkaistu!

  Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon juhlavuoden runsas ohjelmisto on julkaistu – luvassa viihdyttäviä, vaarallisia, lohdullisia ja maailmaa mullistavia esityksiä tarinoiden takaa Ensi kesänä 10.-14.7.2024 järjestettävän Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon ohjelmisto

Lue lisää