Teatteri Jurkan Kun on tunteet- esitys peruuntuu – Tilalle sisäesitys Onnen Saarella- näytelmästä

Teatteri Jurkan Kun on tunteet esitys Tuulentuvalla tänään 16.7.2022 klo 16.00 peruuntuu.


Samalla ohjelmistopaikalla klo 16.00 esitetään tämän vuoden uusi, taiteellisen johtajan Elina Kilkun ihana Kilpi-dramatisointi Onnen saarella sisäesityksenä Tuulentuvalla. Kun on tunteet- esitykseen ostetut liput käyvät sellaisenaan Onnen Saarella-näytelmään. 

Onnen Saarella 

Joskus varhaisina suviaamuina saattaa sen nähdä juuri auringon herätessä. Ei siitä silloinkaan eroita muuta kuin punertavan autereen kaukana taivaan rannalla, ja muutamat sanovat, ettei sekään ole muuta kuin kuultavan taivaan ja nousevan auringon heijastelua etäisiin liikkuviin vesiin.” 

Onnen Saarella on haikean kaunis tarina kaukaisilla hohtavilla vesillä sijaitsevasta paratiisista, joka siintää kaukana horisontissa ihanana onnen valtakuntana. Onko Onnen Saari oikea paikka, sielunmaisema vai kaukaisuudessa siintävä sielun leposija?  

Kilpi-viikon taiteellisen johtajan Elina Kilkun uusi huumorilla höystetty Kilpi-dramatisointi kuvaa teoksen kahden päähenkilön, Thalamiksen ja Thalattan, sekä rooleja esittävien näyttelijöiden välistä yhteyttä, joka muuttaa muotoaan esityksen aikana. Luonnonkauniilla Onnen saarella, meren ja Kilven tekstin äärellä kaikki on mahdollista, jopa kateuden ja katkeruuden kääntyminen ystävyydeksi ja rakkaudeksi. Taide pelastaa maailman!

Onnen saarella on elävä esimerkki Volter Kilven runollisen kauniisti soljuvasta kielestä sekä taiteen hyvää tekevästä voimasta.  

        Kesto: 40 min

        Teksti: Volter Kilpi (1903)

        Dramatisointi: Elina Kilkku (2021)

        Ohjaus: Elina Kilkku

        Näyttelijät: Jenni Kitti ja Henna Tanskanen

        Visualisointi: Paula Koivunen

Kuva: Tapani Teittinen

Muita uutisia

Vuoden 2023 Kirjallisuusviikko on avattu!

Monitaiteellinen kirjallisuusfestivaali täynnä rakkautta – ohjelmisto juhlii rakkauden muutosvoimaa monelta kantilta Omaleimaista Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikkoa vietetään keskellä kesäistä Kustavin saaristomaisemaa 12.-16.7.2023. Kirjailija Volter Kilvelle omistetun festivaalin teema kutsuu suuren

Lue lisää