Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Luento: Pärttyli Rinne: Rakkauden muuntuva mieli

12.07.2023 klo 14:00 - 15:00

LUENTO

Pärttyli Rinne – Rakkauden muuntuva mieli

Ihmismieli on niin joustava, että oikeastaan mitä tahansa voi rakastaa. Rakkaus ei rajaudu vain romanttisiin ja perhesuhteisiin, vaan se voi olla läsnä myös kohtaamisissa tuntemattomien ihmisten välillä – tai esimerkiksi kokijan suhteessa kauniiseen luontoon. Rakkauden tunteet lepäävät biologisella perustalla, mutta ne muuntuvat kokijan, kohteen, sekä historiallisen ja kulttuurisen viitekehyksen mukaan.

Luennolla kerron työstäni rakkauden ymmärtämiseksi taiteen, akateemisen filosofian ja tieteen alueilla. Keskityn erityisesti uusimpaan tutkimukseemme Aalto-yliopiston Neurotieteen laitoksella, jossa tarkastelemme eri kohteisiin suuntautuvia rakkauden tunteita ja niihin liittyvää aivotoimintaa. Avaan myös buddhalaiseen moraalipsykologiaan perustuvan rakastavan ystävällisyyden (loving-kindness) mielenmallin, jossa lempeän ja hyväntahtoisen rakkauden piiriä pyritään tietoisesti laajentamaan lähimmistä ihmissuhteista kaikkiin olentoihin. 

Pärttyli Rinne on filosofi (PhD), kirjailija ja käsikirjoittaja-dramaturgi. Hän työskentelee monipuolisesti tieteen, taiteen ja akateemisen filosofian rajapinnoilla. Viime vuosina hän on keskittynyt erityisesti rakkauden käsitteen ja ilmiön laaja-alaiseen ymmärtämiseen. Kaunokirjallisen kirjoittamisen lisäksi Rinne toimii vierailevana postdoc-tutkijana Aalto-yliopiston Neurotieteen laitoksen Brain and Mind Laboratory -yksikössä.

VAPAA PÄÄSY

TERVETULOA!

Kuva: Nora Rinne

Tiedot

Päivämäärä:
12.07.2023
Aika:
14:00 - 15:00

Tapahtumapaikka

Tuulentupa
Tuulentuvantie 3
Kustavi, 23360
+ Google Map