Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Interaktiivinen ääni-installaatio: Pöytä kahdelle

13.07.2023 klo 16:15 - 19:00

Interaktiivinen ääni-installaatio: Pöytä kahdelle

Pöytä kahdelle on musiikintekijä Hilla Väyrysen ja äänitaiteilija Jaakko Aution interaktiivinen ääni-installaatio ja soiva tarot-luenta, joka kutsuu kaksikkoja — rakastavaisia ja ystäviä — tunnustelemaan läsnäoloa ja läheisyyttä välillään. Teoksen voi kokea myös yksin kuvitellen vastakkaiselle penkille merkityksellisen toisen. Pöydän äärellä kokijoille aukeaa jokaisella kuuntelukerralla uniikki musiikillinen matka, joka johdattaa heidät kohtaamaan itsensä ja toisensa käsillä olevassa hetkessä.

“Työllämme tahdomme suunnata tietoisen huomion ihmisen sisäiseen maailmaan, jossa voi tuntea arjen ristiriidat ylittävää yhteyttä itseen ja toiseen. Työn äärellä voi levätä.” –Jaakko ja Hilla

Teoksessa käsitellään rakkautta ja kahden välistä kohtaamista lempeän pelillisesti tarot-korttien ja äänitaiteen keinoin. Pöytä kahdelle esittää kuulijoille kysymyksiä, mielikuvatehtäviä ja sattumanvaraisesti arvottuja lauluksi sovitettuja tarot-kortteja. Nämä peilautuvat kokijan henkilökohtaista pohdintaa vasten tarjoten heijastuspinnan, jossa oma ajankohtainen itse voi paljastua. Erilaisia mahdollisia kuljetuksia on yli puoli miljoonaa.

Äänitaiteilijat: Jaakko Autio ja Hilla Väyrynen / Käsikirjoitus: Jaakko Autio ja Hilla Väyrynen / Musiikki ja narraatio: Hilla Väyrynen / Qlab- ja Arduino-ohjelmointi: Jaakko Autio / Teosta on tukenut Varsinais-Suomen Taiteen edistämiskeskus, Turun kaupunki ja Valco.

Tekijöistä

Hilla Väyrynen (s. 1985) on oululais-turkulainen teatterisäveltäjä-äänisuunnittelija, nukketeatteritaiteilija ja psykologian maisteriopiskelija. Sooloartistina hänet tunnetaan nimellä Tienhaara.

www.hillavayrynen.com

Jaakko Autio (s. 1981) on äänitaiteilija ja taiteen maisteri, jonka installaatioita on ollut esillä mm. Mikkelin taidemuseossa, Retretissä, Seinäjoen taidehallissa ja Tallinnan musiikkiviikoilla Virossa. Hän työskentelee myös äänisuunnittelijana teatterin kentällä.

www.jaakkoautio.com

Teoksen voi kokea intiimissä Nissilän pihan kammarissa ohjelmassa mainittuina aukioloaikoina ilman ennakkoilmoittautumista. Kesto n. 15min/käynti

VAPAAEHTOINEN MAKSU

TERVETULOA!

Tiedot

Päivämäärä:
13.07.2023
Aika:
16:15 - 19:00

Tapahtumapaikka

Nissilän Piha
Kärtyntie
Kustavi, 23360
+ Google Map