Vuoden 2023 Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon teemana on kaikkea muuttava rakkaus

Ensi kesänä 12.-16.7.2023 järjestettävän kirjallisuusviikon taiteellisena johtajana jatkaa vuoden tauon jälkeen teatteriohjaaja ja näytelmäkirjailija Anni Mikkelsson.

Vuoden 2023 kirjallisuusviikon teemana on Volter, rakas! – rakkaus muuttaa kaikkea. Turun Kirjamessujen avajaisissa tänään 30.9.2022 julkaistu teema kutsuu pohtimaan rakkautta muutosvoimana niin rakkautena toiseen ihmiseen, elonkehään kuin jumalallisena rakkautena. Otsikko ammentaa Volter Kilven ja Hilja Vanhakartanon toisilleen kirjoittamistaan kirjeistä, joista hahmottuu matka kahden ihmisen kahdenkeskisen maailman syntyyn.

“Nyt jos koskaan on aika puhua rakkaudesta. Juuri tunteen voima saa meidät irrottautumaan tilasta, jossa emme toimi tietojemme ja arvojemme mukaisesti. Kriisien keskellä rakkaus voi saada meidät lopettamaan toisiemme ja elonkehän tuhoamisen, Mikkelson avaa vuositeemaa.

Festivaalin ohjelmistossa tullaan näkemään laaja kattaus esittävää taidetta rakastetuista Kilpi-klassikoista nuoren polven teatterintekijöiden esityksiin. Laadukkaat luennot kutsuvat tuttuun tapaan yhteiseen ajatteluun. Oheisohjelmisto vie kirjallisuusviikon kävijät muun muassa pihapiknikille, toiminnallisiin työpajoihin ja musiikkiesitysten äärelle. Myös Annin salonki, jossa vuositeemaan pureudutaan kutsuttujen vieraiden voimin, palaa ohjelmistoon. 

Vuositeeman otsikko on kunnianosoitus kaikille Kilven rakastajille. Tapahtuma syntyy joka vuosi uudestaan rakkaudesta Kilpeen ja saaristomaisemaan. Vuosi 2023 päättää kauteni kirjallisuusviikon taiteellisena johtajana. On ilo johtaa tapahtumaa, joka uskoo radikaalisti sivistyksen ja yhdessäolon voimaan.”, Mikkelsson sanoo.

Muita uutisia

Elina Kilkun avajaispuhe 13.7.2022 Kilpi-viikon avajaisissa

Kuten minua liikuttaa ja lohduttaa tämäkin, tämä meidän arka, pandemiasta edelleen hapuillen toipuva ja jaettuja murheita kohtaamaan joutunut yhdessäolomme taiteen äärellä. Rohkenen lainata tähän loppuun kaikesta huolimatta myös Aleksis Kiveä, joka Nummisuutareissa kirjoittaa: Elämä on iloleikki. 

Lue lisää